Odkryj nasze dzieła
Cicho, ciemno i spokojnie…
Po ciemnej stronie #PBB znajdziesz między innymi Stouty, Portery i Barley Wine’y. Głęboka barwa pod kapslem kryje w sobie miesiące oczekiwania, nabierania smaku, dojrzewania i czerpania tego, co najlepsze z drewna.
W ciemnych piwach #PBB liczą się trzy aspekty – BAZA, którą warzymy na początku, BECZKI, które wybieramy do leżakowania piwa i ewentualnie DODATKI jakimi zdecydujemy się ozdobić efekt.
Te ostatnie, zawsze wybieramy naturalne. Nie znajdziesz u nas aromatów, barwników, ani niczego, czego nie stworzyłaby nasza główna pomocnica piwowara – natura. Liczy się jakość.
Czas otwierać!
Dziko, energicznie i spontanicznie…
Po dzikiej stronie #PBB sporo się dzieje i nie sposób tego poskromić. Nasze Wild Ale powstają dzięki użyciu metody spontanicznej fermentacji. W dużym skrócie oznacza to, że największą rolę gra w nich natura i nasze świeże wiejskie powietrze w Wieprzu! Tu, nigdy niczego nie wiesz na pewno. Czy piwo się uda, czy wyjdzie takie, jak zakładaliśmy, czy wyrobi się na planowaną przez nas premierę… Wszystkie te pytania przestaliśmy już zadawać 😉
Dzikie piwo rządzi się swoimi prawami, ale jeśli da mu się odpowiednio dużo czasu i przestrzeni, odwdzięczy się nieprawdopodobnym smakiem i aromatem.
Jeśli, w którymś z piw dostrzegacie dodatek owoców, macie gwarancje, że te owoce naprawdę tam były, lub są nadal. Nie aromaty, nie sztuczne dodatki – tylko prawdziwe, soczyste owoce od zaprzyjaźnionych, sprawdzonych dostawców. W piwach z owocami sezonowość to nasz klucz do sukcesu.
Czas otwierać!