Piwa
– Dzikie –

– Opis –

Wild Ale fermentowany 6 miesięcy w tanku oraz w beczkach po winie, w których wcześniej fermentowały pierwsze dzikie piwa spod szyldu PINTA Barrel Brewing. Zdecydowanie owocowo – dziki profil tego piwa został wzbogacony dodatkiem pigwowca japońskiego, dzięki 4 tygodniom leżakowania w towarzystwie tego cierpko – kwaśnego owocu o nie banalnym aromacie, aromat piwa na myśl może przywodzić również gruszki, winogrona czy wytrawne cydry.

– Pełny skład –

Zasyp: słody jęczmienne: pilzneński, pszeniczny, płatki pszenne
Chmiel: mieszanka starzonych chmieli odmian europejskich
Drożdże: blend dzikich drożdży
Dodatki: owoce pigwowca japońskiego

6 months old Wild Ale aged for additional 4 weeks on quinces

Alk. 6,0% obj.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart