Piwa
– Dzikie –
– Opis –
Wild ale w którym bazą był klasyczny Flanders red ale fermentowany blendem drożdży i bakterii. Trzy lata leżakowany w beczkach po winie, na ostatnie 6 miesięcy dodaliśmy świeże polskie czerwone porzeczki. Kompleksowe, owocowe, umiarkowanie dzikie, wyraźnie kwaśne.
– Pełny skład –
Zasyp: słody jęczmienne: pilzneński, monachijski, karmelowy, pszenica niesłodowana
Chmiel: mieszanka starzonych chmieli odmian europejskich
Drożdże: blend dzikich drożdży
Dodatki: owoce czerwonej porzeczki
![](https://pintabarrelbrewing.pl/wp-content/uploads/2023/03/But-Scarlet-1.png)
![](https://pintabarrelbrewing.pl/wp-content/uploads/2023/03/Scarlet_nazwa.png)
3 years old Wild Ale aged for additional 6 months on Polish red currants
Alk. 5,5% obj.